martes, 9 de agosto de 2016

Crida amb motiu de la V Mostra de Pintors & Escultors Xativins Fira d'Agost



Arribats a la cinquena edició d’aquesta cita anual que aplega en una mostra col·lectiva les més diverses manifestacions de la plàstica local, el Col·lectiu de Pintors i Escultors Xativins vol manifestar la seua voluntat de consolidar i potenciar aquest espai expositiu que ens brinda l’Ajuntament de Xàtiva cada Fira d’Agost. Disposar d’un espai expositiu on realitzar una mostra col·lectiva que reivindique la presència de l’art local ens sembla , per ella mateixa, positiva.

Caldria, però, fer algunes consideracions sobre la trajectòria seguida fins ara i sobre cap on hauria de caminar aquesta mostra.

Per una banda, tot i recoéixer que el voluntarisme i el lideratge és sempre una força important en tota iniciativa, hauríem d’aprendre d’altres col·lectius locals que han sabut dotar-se d’estructures associatives que els permeten gestionar els esdeveniments relacionats amb la seua activitat de manera més solvent. AFSA, n’és un bon exemple.

Per una altra, posats a buscar coses millorables, cal reconéixer que, per la seua naturalesa diversa, el conjunt de les propostes presentades resulta inconnex i poc vertebrat. Seria desitjable assatjar solucions a aquesta fragmentació, si volem que la iniciativa siga alguna cosa més que un mer mostrari d’artistes locals.

Caldria, potser, fer un pas més endavant i buscar un fil conductor o leit motiv de cada nova edició que, sense restar individualitat als participants, coordinara totes les propostes. El lema hauria de ser proposat al col·lectiu d’artísties amb la previsió suficient  perquè cadacú elaborara, en la línia del seu estil o orientació artística, una obra que dur a la següent convocatòria.

Si estàs interessat a debatre aquestes propostes, deixa algun comentari a aquest bloc  provisional http://copiesxat.blogspot.com.es/ amb la teua adreça electrònica o el teu mitjà preferit de contacte. Un salut a tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario